Νικόλας Παπαδόπουλος: Μια απίστευτη καλαθοσφαιρική ευφυΐα!

0

Κατ` αρχήν να εκφράσω μιαν πεποίθηση! Ότι και η καριέρα του σαν προπονητής, έχει όλες εκείνες τις προοπτικές, όχι απλά να φθάσει, αλλά και να ξεπεράσει τα όσα είχε καταφέρει σαν παίκτης!

 

Για το Νικόλα Παπαδόπουλο, ο λόγος, ο οποίος παίρνει απόψε σειρά για τα αφιερώματα στους παλιούς παίκτες.

Προσωπικά, θεωρώ το Νικόλα Παπαδόπουλο, σαν ένα από τα πλέον κορυφαία ταλέντα που έχει αναδείξει η Κυπριακή καλαθόσφαιρα, στα 30 τελευταία χρόνια και γιατί διαλέγω το συγκεκριμένο χρονικό όριο;

Επειδή, είναι αυτά τα… δικά μου χρόνια στο χώρο ως συντάκτης!

Απίστευτη οξυδέρκεια στο παιχνίδι του, αντίληψη, κράτημα της μπάλας, μεταβίβαση της, οργάνωση παιχνιδιού και… ανελέητο σκοράρισμα, ήταν (κάποια) από τα «συστατικά» που συνέθεταν το ταλέντο του, που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ξεπεράσει τα στενά Κυπριακά όρια!

Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε (με μόνη εξαίρεση την ΑΕΛ, όπου έμεινε για πολύ λίγο), ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αποδείχθηκε λίρα εκατό (και… κάτι) για τους εκάστοτε προπονητές του και βέβαια, μια θέση στην Εθνική ομάδα, ήταν αποκλειστικά δική του!

*Το παιχνίδι που θυμάμαι περισσότερο από τον ίδιο: Ήταν ένα εκτός έδρας παιχνίδι της Ομόνοιας, με τον Κεραυνό, όπου το κοντέρ του, σταμάτησε στους 41 πόντους και κυριολεκτικά, είχε… σμπαραλιάσει κάθε ανασταλτικό πλάνο των ερυθροκίτρινων!

*Η στιγμή που θυμάμαι περισσότερο: Σε ένα ταξίδι της Εθνικής και συγκεκριμένα, στην Ελβετία, όταν μέχρι να πιει ένα… Νέσκαφε, είχε… ξεσηκώσει τη μισή… Ζυρίχη!

Σαν προπονητής

Σήμερα, έχει το γενικό πρόσταγμα στον ΑΠΟΕΛ, όπου βρίσκεται από τις αρχές της περασμένης χρονιάς, όταν αποχώρησε από την Ομόνοια.

Πάντως η δουλειά που κάνει, με επαγγελματισμό και σοβαρότητα, ήδη του έχει χαρίσει αρκετά εύσημα και επαναλαμβάνω την πεποίθηση, ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος διαθέτει όλες εκείνες τις προοπτικές, για να καταφέρει περισσότερα πράγματα σαν προπονητής, σε σχέση με την ενεργό του δράση!

Green Bungalow