Ο… αδικημένος κ. Lillard!

0

Το NBA ξεκίνησε και για ακόμα μία χρονιά περιμένουμε να δούμε εξαιρετικό θέαμα και εκπληκτικά παιχνίδια, από τους stars της άλλη μεριάς του Ατλαντικού.

Blue Island
 

Ένας από αυτούς, όπως αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά, θα είναι ο Damian Lillard. Ο point guard και franchise player των Portland Blazers σκόραρε 39 πόντους στην νίκη της ομάδας του επί της Utah. Ο 26χρονος απόφοιτος του Weber State είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ της λίγκας από το 2012 κιόλας, όταν έγινε draft από τους Blazers.

Η στατιστική του Lillard, κυρίως στο σκοράρισμα, αποδεικνύει πως πρόκειται για έναν τεράστιο σκόρερ, αφού οι 21,4 μ.ο πόντοι στην regular season και οι 24,1 στα playoffs δεν αφήνουν περιθώρια για πολλές συζητήσεις. Ωστόσο, αυτό που έχει κάνει αρνητική εντύπωση σε μεγάλη μερίδα του κοινού είναι πως για αδιευκρίνιστους λόγους και εξαιρώντας το ότι έχει γίνει All Star δύο φορές, το όνομά του δεν ακούγεται όσο θα περίμενε κανείς.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά θα μπορούσε κανείς να πει πως ο «Ο» είναι από τους πιο αδικημένους παίκτες, καθώς η φήμη του και η ενασχόληση των media με αυτόν είναι πολύ μικρότερη από αυτό που του αναλογεί. Βέβαια, οι γνώστες ξέρουν καλά πως πρόκειται για έναν παίκτη που θα αφήσει εποχή στο παγκόσμιο μπάσκετ με πρώτο και καλύτερο τον coach των Warriors, Steve Kerr, ο οποίος τον έχει χρίσει πρώτο φαβορί για να είναι ο MVP της regular season!

Star Balm