Ο Αλέξανδρος Παναγίδης ζει το American Dream! (pics)

0

Είναι μόλις 16 ετών, όμως έχει αρχίσει ήδη να κάνει αισθητή την παρουσία του. Η ΕΘΑ δουλεύει συστηματικά τις υποδομές της τον τελευταίο καιρό και ο Αλέξανδρος Παναγίδης ξεπετάχτηκε και μάλιστα έκανε αισθητή την παρουσία του και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

 

Τον περασμένο μήνα, ο νεαρός παίκτης βρέθηκε αρχικά στο NIKE Basketball Camp στο Μαϊάμι και έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, παίρνοντας πολλές διακρίσεις, όμως η μεγάλη αναγνώριση ήρθε στο διάστημα 24-31 Ιουλίου, όταν έδωσε το “παρών” στο σπουδαίο 76ers Basketball Camp.

Επί μία εβδομάδα δούλεψε σκληρά στη Φιλαδέλφεια και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Οι υπεύθυνοι τον έβαλαν να δουλέψει σε υψηλότερη ηλικιακή κατηγορία, δίπλα σε παιδιά από διάφορα σημεία του πλανήτη και ο μικρός έκανε περήφανη την κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Καθημερινά, ξυπνούσε στις 6:30 το πρωί και η πρώτη του προπόνηση ήταν μέχρι τις 7:30. Ακολουθούσε πρωί και 9:00-12:00 ξανά σκληρή δουλειά. Γεύμα και… 13:30-15:30. Μετά από έξι ώρες προπόνηση λάμβανε μέρος σε παιχνίδια είτε κανονικά σε όλο το γήπεδο, είτε one-on-one και διέπρεψε, κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου πόιντ γκαρντ ολόκληρου του τουρνουά, καθώς και αυτό του hustle player, λόγω της… αυτοθυσίας που έδειχνε για κάθε… χαμένη μπάλα.  Μάλιστα, παρέλαβε το βραβείο του από τον μεγάλο “θρύλο” του ΝΒΑ, Τζούλιους Έρβινγκ, ο οποίος είναι γνωστός και ως “Dr. J”. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και το νούμερο ένα του φετινού ντραφτ, Μπεν Σίμονς.

Κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής του παρουσίας εκεί, τον είδαν διάφοροι προπονητές και δέχτηκε κρούσεις από τρία διαφορετικά high-schools. Το Leman Manhattan, το Valley Forge, το Church Farm και το Westwood Christian. Αφού αμφιταλαντεύτηκε αρκετά, επέλεξε το Valley Forge και σε μερικές ημέρες μετακομίζεις στις ΗΠΑ, προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό του για μια καριέρα στο άθλημα της καλαθόσφαιρας.

Η απόφαση που πήρε να φύγει από τώρα για τις ΗΠΑ δεν ήταν και τόσο εύκολη, καθώς θα χρειαστεί να αποχωριστεί τους δικούς του ανθρώπους. Όμως, το κίνητρο να κυνηγήσει το όνειρό του θα είναι μεγάλο και εκεί θα έχει τις καλύτερες συνθήκες να δουλέψει σκληρά και να εξελιχθεί, κυνηγώντας το όνειρό του.

Green Bungalow