Οι “Αετοί” του UNic πέταξαν πάνω από την EUROBANK

1

Η ομάδα του University of Nicosia, UNic Senior Eagles σημείωσε την πρώτη της νίκη στην Β’ Κατηγορία αφού επιβλήθηκε της Eurobank με 54-44 στο Πολυπροπονητήριο Ευάγγελος Φλωράκης. 

 

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ νευρικό με τους γηπεδούχους να μη βρίσκουν σκορ εντός πεδιάς για 4 περίπου λεπτά αλλά και με τους φιλοξενούμενους να ασφυκτιούν από το man 2 man του UNic με το δεκάλεπτο να βρίσκει μπροστά την ομάδα του Bjedov με 9-4. 

Ο Κυριακίδης κουβαλούσε επιθετικά τους γηπεδούχους που συντηρούσαν μια μικρή διαφορά σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο όμως οι τραπεζίτες πότε με τον Γαβριήλ και πότε με τον Βασιλείου έβρισκαν τις λύσεις για να παραμείνουν κοντά στο σκορ. Το δεύτερο δεκάλεπτο παρακολουθήσαμε σαφώς καλύτερο θέαμα με τις 2 ομάδες να μας παρουσιάζουν δείγμα των δυνατοτήτων τους και το σκορ με την κόρνα του ημιχρόνου να βρίσκεται στο 23-18. 

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να έχουν “ζεσταθεί” για τα καλά. Με τον εκπληκτικό Κυριακίδη αλλά και παράγοντα Χ τον Θεόδωρο Μηλιδώνη (σημείωσαν 7 και 8 πόντους έκαστως σε αυτό το διάστημα) η ομάδα των UNic Senior Eagles άρχισε να βρίσκει εύκολα σκορ ενώ η ομάδα της τράπεζας με Λειβαδιώτη, Ελ Χατζ και Γαβριήλ προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ με το 3ο δεκάλεπτο να βρίσκει μπροστά τους Αετούς με 42-33. 

Η Eurobank έκανε την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να πλησιάσει κάνοντας ντέρμπι ξανά το παιχνίδι όμως το τρίποντο μαχαιριά του Κυριακίδη για το 48-40 εξανέμισε τις ελπίδες των τραπεζιτών με τους Eagles να διατηρούν μια διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος φτάνοντας στο 54-44 και στο πρώτο ροζ φύλλο τους στην Β’ Κατηγορία ενώ υποχρέωσαν την Eurobank στην πρώτη τους φετινή ήττα. 

*Μόλις 5 παίκτες των γηπεδούχων σκόραραν με κορυφαίους τους Κυριακίδη 20(3) και Μηλιδώνη 13 ενώ πολύ σημαντικές βοήθειες πήραν από τον Ανδρέα Ιακώβου που ήταν πολύ στενά μαρκαρισμένος καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα όπως απορρέει από το scouting report της Eurobank

**9 παίκτες της Eurobank σκόραραν στον αγώνα με κορυφαίο -και μοναδικό διψήφιο- τον Γαβριήλ ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το ασφυκτικό man2man δεν επέτρεψε ούτε 1 εύστοχο τρίποντο στους ηττημένους 

***Να ευχηθούμε ολόψυχα τα θερμά και ειλικρινή μας περαστικά στον SG των UNic Senior Eagles που τραυματίστηκε στο εναρκτήριο παιχνίδι της ομάδας με αντίπαλο τους EUC Alumni Warriors Bc και να του ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα γήπεδα

 

Τα δεκάλεπτα : 9-4, 23-18, 42-33, 54-44

UNic Senior Eagles : Κυριακίδης 20(3), Πίτερ 6, Μηλιδώνης 13, Ιακώβου 10(1), Βασιλείου 5

EUROBANK : Γαβριήλ 10, Λειβαδιώτης 4, Σεργίου 2, Βασιλείου 7, Ελ Χατζ 5, Ιωάννου 6, Μουζουρίδης 2, Πηλίδης 4, Μελάς 4

Star Balm
Green Bungalow