Οι προτάσεις του «Λείβα» να πιάσουν τόπο

0

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τα λόγια του Χριστόφορου Λειβαδιώτη που πρότεινε πράγματα που πρέπει να τα ακούσουν όλοι

 

Οι πρωταγωνιστές είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον πρώτο και τον βασικό λόγο σε όλα τα αθλήματα. Οι άνθρωποι που ζουν καθημερινά τα σπορ, τις προπονήσεις, τις ανάγκες και όλη τη ζωή των ομάδων είναι και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να προτείνουν τις λύσεις ειδικά όταν κάτι έχει βαλτώσει. Ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης μίλησε στο «Όλα στη φόρα» και τον Νεοκλή Θεοχαρίδη και αν μη τι άλλο είχε κάτι να πει και να προτείνει. Στα περισσότερα εξ’ αυτών που υπογράμμισε μας βρίσκει 100% σύμφωνους και τα λόγια του θα πρέπει να τα ακούσουν οι φορείς του μπάσκετ ώστε να αρχίσουν να επεξεργάζονται τις λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Βέβαια, κάποιος θα πει πως ο «κόσμος» του Κεραυνού δεν έχει σχέση με τον υπόλοιπο καθώς μιλάμε για μια ομάδα με ισχυρή διοίκηση, μεγάλο μπάτζετ, βλέψεις που δεν αποτελεί (δυστυχώς) τον κανόνα αλλά περισσότερο την εξαίρεση. Παρόλα αυτά, όταν βλέπεις ένα επιτυχημένο «μαγαζί» πρέπει να επιχειρείς να μάθεις από αυτό και να αναγνωρίζεις την προσπάθεια του. Ο Λειβαδιώτης, λοιπόν, στάθηκε σε ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει το Κυπριακό Πρωτάθλημα και δεν είναι άλλο από την ελάχιστη διάρκεια που δουλεύουν οι ομάδες.

Μάλιστα, μας γνωστοποίησε πως η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα που οι ομάδες και οι παίκτες «δουλεύουν» και παίζουν για έξι μήνες και τους υπόλοιπους είναι ουσιαστικά ανενεργοί. Άρα, θα πρέπει να βρεθεί πρωτίστως ένας τρόπος να μεγαλώσει η διάρκεια της λίγκας και εν συνεχεία να προπονούνται και να προετοιμάζονται οι αθλητές αλλά και οι Σύλλογοι κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής παύσης. Έτσι, θα υπάρξει βελτίωση του επιπέδου και τα πρότυπα θα γίνουν πιο επαγγελματικά σε σχέση με το «σήμερα». Εδώ, όμως, οφείλουμε να δούμε και τον μικρό αριθμό των ομάδων. Αν αυξηθούν κατά μία ή δύο τότε θα είναι εφικτό να μεγαλώσει και η διάρκεια του Πρωταθλήματος (το πρόβλημα εντοπίζεται φυσικά όπως είπε και εκείνος στους μήνες που δεν έχουμε δράση και κανείς δεν δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα).

Παράλληλα, ο προπονητής του Κεραυνού αφού άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη σεζόν και το που θα εργάζεται ξεκαθάρισε πως οι τέσσερις ξένοι είναι ένας ιδανικός αριθμός για να δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη και στον Κύπριο καλαθοσφαιριστή. Έτσι και οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν Αμερικάνους που τις ανεβάζουν επίπεδο και οι Κύπριοι να προπονούνται και να αγωνίζονται πλάι σε καλούς αθλητές.

Επίσης, έθεσε και ένα ζήτημα που αφορά την οριοθέτηση των στόχων των ίδιων των ομάδων. Η αλήθεια είναι πως ο κάθε οργανισμός θα πρέπει ρεαλιστικά να βάζει έναν πήχη που μπορεί να φτάσει και να μην έχει στο μυαλό του πως θα …ξεφορτώσει το μπάτζετ από τον Γενάρη κάτι που συναντάμε πολύ έντονα και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια απλώς έχει περιοριστεί λίγο ο αριθμός των ομάδων που το κάνουν.

Με λίγα λόγια παρατηρώντας μια διαρκή πτώση στο προϊόν του μπάσκετ όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να γίνει ένα … restart και να επαναπροσδιοριστούν κάποια πράγματα ώστε να μπούμε σε μια διαδικασία εξέλιξης παικτών και ομάδων με νέους στόχους και περισσότερα κίνητρα για τους συμμετέχοντες ώστε να παραμένει το ενδιαφέρον τους ζεστό μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Star Balm