Ολυμπιακός: Διαφορά ταχύτητας και έντασης

0

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τις βασικές αιτίες της νίκης της Εφές, αλλά αισιόδοξος εκ της φύσης του είδε και θετικά στοιχεία από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Blue Island
 

Μου αρέσει να πηγαίνω στην media day την παραμονή των εντός έδρας παιχνιδιών. Μου δίνει την ευκαιρία να μπω κι εγώ σε κλίμα αγώνα και φυσικά να ακούσω και 2-3 απόψεις των ειδικών οι οποίες θεωρώ θα μου δώσουν έναν μπούσουλα για το πως σκέφτονται το ματς.

Μία μέρα λοιπόν πριν την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε μία ατάκα ανάμεσα στις δηλώσεις του που πέρασε στα ψιλά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε λοιπόν μεταξύ πολλών άλλων πως, «Αν δεν παίζεις με μεγάλη ένταση και αθλητικότητα στην Euroleague χάνεις, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Euroleague δεν είναι η λίγκα του ταλέντου, κατά τη γνώμη μου. Οι ομάδες που παίζουν με μεγάλη ένταση τελικά έχουν μεγάλη προοπτική στο να κερδίσουν».

Κι ήρθε η αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές να τον επιβεβαιώσει.

Λες και παρακολουθούσα μπάσκετ διαφορετικής ταχύτητας. Λες κι οι Πειραιώτες ήταν ένα «κλικ» (στην καλύτερη) πιο πίσω από τους αντιπάλους τους.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε δίκαια από την ομάδα του Αταμάν διότι και λιγότερη ένταση έβγαλε σε σημαντικό διάστημα του παιχνιδιού και φυσικά υπολείπεται σε αθλητικότητα.

Για την ακρίβεια θεωρώ μεγάλη επιτυχία πως κατάφερε να «τεντώσει» το ματς και να το φτάσει στην μία κατοχή (όπως είχε συμβεί και με την Μπάγερν μία εβδομάδα νωρίτερα) στα τελευταία δευτερόλεπτα και το λέω τούτο διότι η εικόνα στα δικά μου μάτια ήταν για ένα αποτέλεσμα περίπου στους 8-10 πόντους διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta

Star Balm