Όταν ο Φράνκαμπ βρέθηκε μία ανάσα από τον ΑΠΟΕΛ

0

 Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον άτυπο MVP της ελληνικής Λίγκας ο οποίος πέρυσι βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ.

Blue Island
 

Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό πρωτάθλημα έχει χάσει μέρος της αίγλης του λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού, αλλά από την άλλη υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις παικτών που δίνουν τεράστιο ενδιαφέρον στη Λίγκα.

Φυσικά δεν αναφέρομαι στους πρωτοκλασάτους παίκτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, αλλά θα ήθελα να επικεντρωθώ σε έναν παίκτη ο οποίος απασχόλησε έντονα το περασμένο καλοκαίρι και το κυπριακό πρωτάθλημα.

Για την ακρίβεια δεν πρόλαβε να το απασχολήσει διότι στον ΑΠΟΕΛ είχαν συμπληρώσει τις θέσεις των ξένων παικτών όταν τον ανακάλυψαν.
Ας μην το κουράζω άλλο όμως…

Ένας από τους καλύτερους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ο Κόνερ Φράνκαμπ. Ο Αμερικανός έχει σώσει από νωρίς σχεδόν μόνος του το Ρέθυμνο προσφέροντας 20.6 πόντους και 4.1 ασίστ σε κάθε παιχνίδι.

Λοιπόν ο Φράνκαμπ προτάθηκε στον Βαγγέλη Ζιάγκο όταν ήταν προπονητή στον ΑΠΟΕΛ, αλλά είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των ξένων κι έτσι ο απόφοιτος του Wichita State κατέληξε στο πρωτάθλημα της Βουγαρίας αγωνιζόμενος στην Μπερόε.

Ο Ζιάγκος δεν άφησε την ευκαιρία φέτος το καλοκαίρι κι ήταν ο πρώτος ξένος που υπέγραψε στο Ρέθυμνο.

Το βουλγαρικό πρωτάθλημα δεν έχει δα και μεγάλες διαφορές από το κυπριακό. Αν ο ξένος έχει ικανότητες και κυρίως σωστή νοοτροπία τότε 1-2 σεζόν στην Κύπρο μπορούν να τον οδηγήσουν στο πιο ψηλό επίπεδο και από εκεί ακόμη πιο ψηλά.

Για τον Φράνκαμπ ήδη κάνουν όνειρα ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς από το Ρέθυμνο…

Star Balm