Όταν οι δυο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης συγκλόνιζαν το Πανελλήνιο!!! (Video)

0

Γκάλης και Γιαννάκης από τη μια, Πρέλεβιτς και Φασούλας από την άλλοι, συν οι εκλεκτοί ξένοι των δυο ομάδων, συν οι άλλοι τόσοι… ρολίστες (γιατί μπροστά στα τέσσερα ονόματα των… τεράτων, μόνο για ρολίστες μπορούμε να μιλάμε, χωρίς βέβαια να υποτιμάται στο ελάχιστο η αξία τους) και σε μιαν εποχή, που η καλαθόσφαιρα, όχι απλά απείλησε, αλλά είχε ξεπεράσει σε φήμη το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, καθώς ήταν ακόμα φρέσκο το έπος του `87, συγκινούσαν το Πανελλήνιο, κάθε φορά που “ο θεός” αντάμωνε με το δικέφαλο!

 

Από τότε ως σήμερα, άλλαξαν πολλά…

Οι δυο «αιώνιοι» του κέντρου, είχαν πάρει τα ηνία καθώς ο… Παναθηναϊκός, πήρε τους Γκάλη και Γιαννάκη και ο Ολυμπιακός το Φασούλα, τον Τάρπλεϊ και στον πάγκο τον Ιωαννίδη και σιγά-σιγά, η λάμψη του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, έσβηνε…

Άλλαξαν βέβαια και οι έγνοιες του κόσμου, αλλά όσο και αν άλλαξαν, ακόμα και σε… παρτίδα ταβλιού να ανταγωνιστεί η μια ομάδα της Θεσσαλονίκης, την άλλη, γίνεται το… «έλα να δεις»!

(Και πάνε πάρα πολλοί για να… δουν)!

Επιστρέφοντας λοιπόν στο τότε, σε εκείνες τις απίστευτα ωραίες εποχές, θυμάμαι τι γινόταν κάθε φορά που οι δυο τους, είχαν να κοντραριστούν!

Απίστευτη ατμόσφαιρα, απίστευτο πάθος, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ παιχνίδια!

Επειδή όμως ο Άρης, είχε στη διάθεση του, το… τότεμ της Ελληνικής καλαθόσφαιρας, τον παίκτη που «άνοιξε και έδειξε τους δρόμους» της παγκόσμιας καθιέρωσης της Ελληνικής καλαθόσφαιρας, ποιον άλλον, το Νίκο Γκάλη, ήταν η ομάδα που κέρδιζε τις περισσότερες μάχες.

Είχε βέβαια και τον «ξανθό», όχι στον… πάγκο, αλλά στο όριο της γραμμής, έτοιμο για να κάνει… ντου, κάθε φορά που κάτι δεν πήγαινε καλά!

Ήταν όμως και αυτό, «μέσα στο παιχνίδι»!

Άλλωστε, ήταν τόσο δυνατός ο ΠΑΟΚ, που τα πλείστα από τα (περισσότερα επαναλαμβάνω) παιχνίδια που είχε κερδίσει «ο θεός», τα είχε κερδίσει στα σημεία!

Το κείμενο αυτό, θα είναι πάντα επίκαιρο μέχρι που (και) οι δυο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης, ανέβουν ξανά εκεί που πραγματικά ανήκουν!

Δείτε εδώ μιαν (άκρως) χαρακτηριστική στιγμή του πάθους που επικρατούσε τότε! 

Star Balm