Ραφαήλ Παρασκευά… ένα αστέρι made in NBA!

0

Η στήλη μας Rising Stars επέλεξε σήμερα ν’ασχοληθεί με τον combo guard του NBA B.C Ραφαήλ Παρασκευά. Το νεαρό “βλαστάρι” του κυρίου Μάριου Αναξαγόρα αγωνίζεται με την ομάδα U14 και χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει, με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν που πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις.

Blue Island
 

Ξεκινώντας από τα βασικά η ομάδα του NBA BC τερμάτισε στη 2η θέση της Επίλεκτης Κατηγορίας U14 (πίσω μόνο από τον Αστέρα Μέσα Γειτονιάς) με ρεκόρ 14Ν-4Η. Πέρασε εύκολα στα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την -μετέπειτα πρωταθλήτρια- ομάδα του Ζήνωνα. Αυτό φυσικά δε μπορεί σε κανένα βαθμό να μειώσει την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησαν Παρασκευά και NBA BC αφού απέδειξαν στη μέρα τους πως μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο!

Ο κινητήριος μοχλός στα γκαρντ Ραφαήλ Παρασκευά σαγήνευσε τόσο με το στυλ, όσο και με την αποτελεσματικότητα του αφού τα φυσικά του χαρακτηριστικά προιδεάζουν για ένα σύγχρονο ψηλό και μακρύ γκαρντ. Η έφεση του στα drive και τα τελειώματα με τα 2 χέρια τον καθιστούν πολύτιμο όμως δε διστάζει και να σουτάρει από μέση αλλά και μακρινή απόσταση. Φυσικά άξιοι συμπαραστάτες είναι και οι συμπαίκτες του σε αυτή την πολύ όμορφη πορεία. Οι εκρηκτικοί Τσουλούπας και Χριστοδουλίδης συμπληρώνουν μια καταπληκτική “Αγία Τριάδα” στα γκαρντ ενώ στις θέσεις των ψηλών δεσπόζουν οι μορφές των Κυριάκου και Φραγκόπουλου.

Μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον προπονητή του Ραφαήλ, Μάριο Αναξαγόρου μας ανέφερε πως έχει όλα τα φόντα να πετύχει με γνώμονα πάντοτε την σκληρή δουλειά αφού έχει στοιχεία ενός all around player. Ο ίδιος ο κόουτς όπως δήλωσε δεν ξεχωρίζει όμως τα “παιδιά” του αφού έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους καλαθοσφαιριστές του (κάτι που απέδειξε και φέτος τελειώνοντας τη σεζόν με ρόστερ 12 παικτών) ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον των Κ14 Αλεξάνδρου, Φουντούλλη και Κατσελλή που είναι το νέο αίμα που θα πλαισιώσει την επόμενη γενειά μετά τον προβιβασμό των Παρασκευά, Τσουλούπα, Χριστοδουλίδη, Κυριάκου και Φραγκόπουλου.

Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη τόσο του “Ράφα” όπως τον αποκαλούν οι κοντινοί του ανθρώποι, όσο και των υπολοίπων rising stars με σκοπό την προώθηση και την ανύψωση της ταλαιπωρημένης κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Star Balm