«Σπαρταριστό» τρίποντο από το παρελθόν: Ο… λέοντας, ο γάτος και το αρνάκι!

0

Αγωνιστική περίοδος 1998-1999. Ο Παναθηναϊκός Λεμεσού, στην προσπάθεια του να διακριθεί και στην Ευρώπη (καθώς στο πρωτάθλημα, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο), είχε αποκτήσει τον Αμερικανό Μαρκ Κιγκ.

Ο παίκτης αυτός, κατά την προηγούμενη χρονιά, είχε αγωνισθεί στην ΕΘΑ, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Χρίστου, αλλά έφυγε μετά την 6η αγωνιστική από τους κιτρινόμαυρους επειδή προφανώς θα είχε ακούσει το… σουξέ της εποχής, του Χρίστου Κυριαζή «Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια»!

Αλλά επειδή το συγκεκριμένο τραγούδι, το «είχε υπ` όψιν του», ο Πανίκος Κωνσταντίνου, έδωσε στον Κιγκ τα… παπούτσια στο χέρι, παρά το ότι ήταν (και με διαφορά) πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και ενώ στο τελευταίο του παιχνίδι με την ΕΘΑ, σκόραρε 38 πόντους εναντίον του Αχιλλέα!

Καλώς ήλθατε στο… ζωολογικό μας κήπο!

Κάπου εδώ αρχίζει και η ιστορία μας… Την επόμενη χρονιά, ο Μαρκ Κιγκ, αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό!

Λοιπόν… Ως καλή… “σιεροκουτάλα” που είμαι, έτυχε λοιπόν, να… μεταφέρω στον τότε προπονητή του ΠΑΟ, Δημήτρη Τηλεμάχου, κάτι που είχα ακούσει για τον Κιγκ, όταν ήταν στην ΕΘΑ.

-Ότι στην προπόνηση, έκανε το… γάτο!!!

Τότε ο Τηλεμάχου με στόμφο μου απάντησε:

-Εγώ θα τον κάνω… αρνάκι! (Eγιώ εννά τον κάμω αρνούι)!!! 

Προσέξτε! Το παρατσούκλι του Τηλεμάχου, ήταν… Τιμολέων!

(Για… μαντέψτε ποιος τον… βάφτισε)!

Άλλος εγώ, πάω και το λέω στον ίδιο τον Κιγκ!

Και αυτός, στην πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό, άρχισε να κάνει… ΜΠΕΕΕΕ!!!

Επί προσωπικού: Σα να μην με… έφθαναν όλα αυτά και μετά και από αυτό, βγήκα και έγραψα στην εφημερίδα «Ομάδα», στη στήλη με τα αστεία…

-Ο (Τιμο)Λέων που έκανε το γάτο… αρνάκι!

(ροαρρρ, μπεεεε, μιεόρρρρ)

Star Balm