Στημένα στην Κύπρο: Δημοσίευμα σοκ στην Ισπανία!

0

Ένα νέο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Confidential αναφέρει ότι το κύκλωμα στημένων αγώνων στην Κύπρο είναι πολύ πιο βαθύ από ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος.

 

Για θεσμική διαφθορά που φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο, κάνει λόγο η ισπανική εφημερίδα El Confidential, που συνεχίζει την έρευνα αναφορικά με το κύκλωμα στημένων αγώνων τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Κύπρο.

«Η UEFA θέλει να εξουδετερώσει μία μεγάλη εστία διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τους στημένους αγώνες στην Κύπρο».

Οι έρευνες για το συγκεκριμένο κύκλωμα στην Ισπανία είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη πάνω από πενήντα παιχτών και ατζέντηδων που εμπλέκονταν σε ματς από τη δεύτερη και τρίτη κατηγορία της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρχε ένας άνθρωπος που τους έδινε όλα τα δεδομένα για τα διεφθαρμένα κυκλώματα στην Κύπρο και αυτός είναι ο Χόρχε Λαρένα, κάτι που ενδιαφέρει την UEFA.

Συγκλονιστικά είναι όσα αναφέρει στην εφημερίδα ανώνυμη πηγή που φέρεται να έχει μεγάλη γνώση της κατάστασης στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Αυτό που έχει ανακαλυφθεί ξεπερνά τους απλούς παίκτες που αφήνουν να μπουν τέρματα για να κερδίσουν κάποια χρήματα με στοιχήματα. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο, όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς… διανέμουν θριάμβους, ολόκληρες διοργανώσεις και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων για να κάνουν αυτά τα κέρδη αποδοτικά».

Πηγή: SDNA

Green Bungalow