Στην Αθήνα για φιλικούς αγώνες η Εθνική Γυναικών Κύπρου (vid)

0

Στην Αθήνα βρίσκεται η Εθνική Γυναικών Κύπρου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει των επίσημων αγώνων που θα δώσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μικρών Χωρών της FIBA Europe, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Κορκ της Ιρλανδίας από τις 26 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου.

 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου θα παραμείνει στην ελληνική πρωτεύουσα μέχρι τις 16 Ιουνίου, όπου θα δώσει τρία φιλικά κόντρα στον ΑΕΟ Πρωτέα Βούλας και στον ΓΣ Εσπερίδες Καλλιθέας, δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Α1 Γυναικών στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, και απέναντι στην ΚΑΟ Μελισσιών, ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών.

Ο βοηθός προπονητής της Εθνικής Γυναικών, κ. Άριστος Αρίστου, μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ πριν από την αναχώρηση της κυπριακής αποστολής για την Αθήνα:

«Θα δώσουμε τρία δυνατά φιλικά τα οποία θα μας βοηθήσουν να είμαστε πιο έτοιμοι ενόψει των αγώνων που θα έχουμε στην Ιρλανδία σε δώδεκα μέρες από σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ομάδα μας να δίνει αυτά τα φιλικά, όπου θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε την δυνατότητα να αγωνιστούμε κόντρα σε γυναικείες ομάδες, κάτι που δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε όσο η προετοιμασία μας ήταν στην Κύπρο.

Οι κοπέλες προπονούνται εντατικά εδώ και περίπου δύο μήνες, προσφέροντας αρκετές ώρες στο γήπεδο για την Εθνική Ομάδα. Θέλουν πολύ να είναι στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ιρλανδία, και να βοηθήσουν την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της.

Πέραν από τις πιο έμπειρες κοπέλες που έχουμε στην Εθνική Γυναικών, είναι πολύ θετικό ότι υπάρχει πλούσιο ταλέντο στις αναπτυξιακές ηλικίες, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει και παρόν και μέλλον».

Το πρόγραμμα των αγώνων της Κύπρου:

26/6 Λουξεμβούργο – Κύπρος 18:00

27/6 Κύπρος – Νορβηγία 15:45

28/6 Ιρλανδία – Κύπρος 20:15

29/6 Ρεπό

30/6 Αγώνες Κατάταξης / Ημιτελικοί

1/7 Αγώνες Κατάταξης / Τελικός / Μικρός Τελικός

Η αποστολή της Εθνικής Γυναικών για τα φιλικά προετοιμασίας στην Ελλάδα:

Ανδριάνα Κασάπη (Κεραυνός Στροβόλου), Άνθια Παπαδούρη (ΑΕΛ Λεμεσού), Άντρια Πιτσιλλίδου (Κεραυνός Στροβόλου), Έλενα Πηλακούτα (ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου), Ελένη Οικονομίδου (Γ.Σ. Ηλιούπολη), Μπέτι Ακαθιώτου (ΑΠΟΕΛ), Πέτρα Όρλοβιτς (ΑΕΛ Λεμεσού), Σόνια Παπαδοπούλου (ΑΕΚ Λάρνακας), Σοφία Θεολόγου (Κεραυνός Στροβόλου ), Σταύρια Κόνιαλη (Αθηναϊκός), Στέφανη Νικόλα (Κεραυνός Στροβόλου), Τιάνα Ράτζα (University of Wyoming), Χαρά Ρουσσάκη (Κεραυνός Στροβόλου), Χριστιάνα Μενελάου (ΑΕΛ Λεμεσού)

Star Balm
Green Bungalow