Στρατηγική συνεργασία για ΑΠΟΠ

0

Με την επισκεψη, τη ξεναγηση και την ενημερωση των αθλητών της Ακαδημίας του Α.Π.Ο.Π. στις εγκαταστασεις του Alexander College/University of the west of England στη Παφο, επισημοποιήθηκε η συνεργασία του Α.Π.Ο.Π. με το νέο κολέγιο της πόλης, που με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16 ξεκίνησε τη λειτουργία του και στην Πάφο.

 

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν όλοι οι καλαθοσφαιριστές της Ακαδημίας (ηλικίας 15-17 ετών), οι προπονητές τους και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Α.Π.Ο.Π. , ενώ το Alexander College/UWE Πάφου εκπροσώπησε ο διευθυντής του κ. Γιώργος Παλάς.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Alexander College/UWE θα παρέχει μια υποτροφία σπουδών ετήσια στους αθλητές της Ακαδημίας του Α.Π.Ο.Π. , ενώ παράλληλα θα δοθεί οικονομική ενίσχυση για τις ανάγκες της Ακαδημίας.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της λειτουργίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη πόλη μας και τέθηκαν τα θεμέλια μιας συνεχούς συνεργασίας σε όλους του τομείς μεταξύ του Α.Π.Ο.Π. και του Alexander College .

«Το Alexander College/UWE Πάφου δίνει την ευκαιρία στους νέους της Πάφου, να αποκτήσουν Βρετανικό πτυχίο, σε μόνο τρία χρόνια, όπως σε όλα τα βρετανικά Πανεπιστήμια, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στη Βρετανία. Τα δίδακτρα είναι χαμηλότερα ενώ παράλληλα, το κόστος σπουδών αυτόματα μειώνεται όταν επιλέγει κανείς να μείνει στην πόλη του και να μην μεταβεί στο εξωτερικό. Σήμερα ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με τον Α.Π.Ο.Π. σε μια συνέχεια της προσφοράς μας στην τοπική κοινωνία και στους νέους της Πάφου. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε τη νέα γενιά αθλητών και να δώσουμε την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους να συνδυάσουν επιτυχώς σπουδές και αθλητισμό στην πόλη τους. Το Alexander College/UWE Πάφου αποδεικνύει έμπρακτα ότι συμβάλλει ενεργά σε αυτή την κατεύθυνση, με την ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται στην Ακαδημία του Α.Π.Ο.Π.» δήλωσε ο διευθυντής του Alexander College/UWE Πάφου κ. Γιώργος Παλάς.

«Στόχος της συνεργασίας είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μικρούς καλαθοσφαιριστές της Ακαδημίας του Α.Π.ΟΠ. , δίνοντας έτσι ιδιαίτερο βάρος στην ακαδημαϊκή τους πρόοδο. Είναι σημαντικό να μπορεί ο αθλητής να προοδεύει και ακαδημαϊκά στην ζωή του χτίζοντας το μέλλον του πάνω σε στέρεες βάσεις, χωρίς να πρέπει να αφήσει την πόλη του. Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους ανθρώπους του Alexander College/UWE Πάφου που συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία, η οποία αποτελεί μέρος της εκπλήρωσης των στόχων που έχουμε θέσει σε σχέση με το μέλλον των αθλητών μας», δήλωσε υπεύθυνος δημοσίων του Α.Π.Ο.Π. Κων/νος Πογιατζής μετά ανακοίνωση την έναρξη της συνεργασίας, που διευρύνει τα πεδία δράσης της Ακαδημίας του Α.Π.Ο.Π.

Το σωματείο του Α.Π.Ο.Π. ευχαριστεί το Alexander College/UWE Πάφου για την προσφορά του στον αθλητισμό και στην τοπική κοινωνία της Πάφου.

Με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16 το Alexander College/UWE Bristol, ξεκίνησε τη λειτουργία του και στην Πάφο, σε καινούριες, υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης. Το κολέγιο διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου για τα κυπριακά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα και συνδυάζει την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και εκπαιδευτικών μεθόδων με τις διαχρονικές αξίες που διέπουν τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό εδώ και αρκετά χρόνια.

Στο Alexander College/UWE, στην Πάφο, μπορείτε να βρείτε τους εξής πτυχιακούς κλάδους: Νομική(LLB Hons Law), Γραφιστική(BA Hons Graphic Design) και Διοίκηση Επιχειρήσεων(BA Hons Business Management with Accounting & Finance).

Eπίσης μπορείτε να βρείτε τους πιο κάτω μεταπτυχιακούς κλάδους:

MSc Business Management
LLM Master of Laws
Level 6 Diploma Accounting & Finance(9 ACCA exemptions in one year)
MA Education

Star Balm