Τα λόγια του Πανίκου

0

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τα όσα είπε ο Πανίκος Κωνσταντίνου και εξηγεί πως κανείς στο μπάσκετ δεν είναι ξένος

Ακούγοντας τα λόγια του Πανίκου Κωνσταντίνου η σκέψη σου μπαίνει σε πολλά μονοπάτια. Δυστυχώς, αυτά τα μονοπάτια δεν είναι αχαρτογράφητα σε καμία χώρα του πλανήτη που υπάρχει διοργάνωση αθλητικών γεγονότων. Άρα, θα ήταν ψεύτης όποιος επιχειρούσε να τον βγάλει τρελό. Τα …παράξενα αποτελέσματα δεν είναι αποκλειστικό «προνόμιο» της Basket League, είναι ένα γενικό θέμα που υπάρχει και θα ήταν ψεύτης όποιος δεν το παρατηρούσε. Παράλληλα, τα λόγια του Πανίκου Κωνσταντίνου έρχονται να προστεθούν σε μια γενική αίσθηση …αποξένωσης του μπάσκετ στην Κύπρο. Λες και εδώ και μερικούς μήνες ο στόχος είναι το μπάσκετ να κλειστεί στη γυάλα και το καβούκι του. Λες και κάποιοι ενοχλήθηκαν έντονα μόλις το Κυπριακό Πρωτάθλημα ξεπέρασε τις ακτές του νησιού.

Minerva
 

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι αρμόδιοι φορείς είναι να ανοίξουν τα αυτιά τους και να ακούσουν ανθρώπους σαν τον κύριο Κωνσταντίνου. Να μάθουν επίσης να ακούν και την αντίθετη άποψη και την κριτική. Ποτέ η κριτική δεν είναι κακή από τη στιγμή που δεν είναι κακόβουλη. Οι «ξένοι» που τολμούν να μιλήσουν για το μπάσκετ στην Κύπρο δεν είναι ξένοι.

Είναι φίλοι που συνδέθηκαν και ταυτίστηκαν με ανθρώπους που λατρεύουν την καλαθόσφαιρα, είναι άνθρωποι που βλέπουν τους Κύπριους σαν αδέρφια. Γι’ αυτό σταματήστε κάποιοι να επιχειρείτε να απαξιώσετε και να λοιδορήσετε αυτούς. Επίσης, δεν είναι θέμα τα 7, τα 8 ή τα 9 ευρώ. Είναι θέμα πως εσείς έπρεπε να έχετε τις πόρτες του μπάσκετ ανοικτές. Εμ το προϊόν δεν είναι καλό εμ το κάνετε και πριβέ. Στο τέλος της ημέρας φυσικά εσείς έχετε τα γκέμια, εσείς έχετε και τα χτένια και εσείς θα κριθείτε για το αν το μπάσκετ προοδεύει και εξελίσσεται.