Τεράστια απώλεια για το ελληνικό μπάσκετ η φυγή Ζομπανάκη!

0

Ο Κωστής Ζομπανάκης αποχώρησε από τον διοικητικό θώκο του Ρεθύμνου βυθίζοντας ακόμη περισσότερο το ελληνικό μπάσκετ – To CyprusBasket τοποθετείται…

 

Δεν ήταν ο πρώτος ούτε είναι ο τελευταίος Έλληνας παράγοντας που φεύγει από το μπάσκετ.

Αν δεν επρόκειτο για έναν επιχειρηματία του δικού του βεληνεκούς, ελάχιστοι θα ασχολούνταν με την αποστασιοποίηση του ιδιοκτήτη μιας επαρχιακής ομάδας, όπως είναι το Ρέθυμνο.

Ο Κωστής Ζομπανάκης, όμως, είναι κάτι άλλο.

Ένας άνθρωπος που λατρεύει το μπάσκετ και επένδυσε χρόνο και χρήμα για να υλοποιήσει το όνειρό του.

Ένας άνθρωπος που του άρεσε να καταθέτει προτάσεις για την αναβάθμιση του αθλήματος. Που σε κάθε συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ έβαζε τη δική του πινελιά και εξέφραζε τις δικές του προτάσεις. Προτάσεις τεχνοκρατικού χαρακτήρα για να γίνει το άθλημα που αγαπάμε καλύτερο.

Μη νομίζετε πως ο Κωστής Ζομπανάκης είναι κανένας τυχαίος. Ήταν o ιδιοκτήτης των London Towers, με τους οποίους συμμετείχε στην Ευρωλίγκα!

Και λόγω της αγάπης του για το άθλημα και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, επέστρεψε και ανέλαβε τις τύχες μιας ομάδας-κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ, του Ρεθύμνου.

Το πάλεψε αρκετά, αλλά φαίνεται πως δεν άντεξε άλλο να ρίχνει τα χρήματά του σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και μάλιστα δίχως να βλέπει προκοπή και μέλλον.

Το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει παράγοντες σαν τον Ζομπανάκη. Όπως δεν δικαιούται να χάνει ανθρώπους σαν τον Μπούμπουρα, που την τελευταία διετία έφερε τη Λήμνο στον μπασκετικό χάρτη.

Το ελληνικό μπάσκετ οφείλει να παλέψει μέχρι τέλους να κρατήσει τέτοιους ανθρώπους. Διότι το κενό τους θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Green Bungalow