Τι μας θύμησες όλους βρε Γρηγόρη!

0

Το Γρηγόρη Παντούρη, τον είχα γνωρίσει (όπως και τόσους άλλους) από εφηβική ηλικία και ενώ η πρώτη φορά που είχαμε μιλήσει «για τα καλά», ήταν όταν είχε πάει στον ΠΑΟ Λεμεσού και ήταν  μετά το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τους πράσινους, που είχαν κάνει τη μεγάλη έκπληξη, κερδίζοντας εκτός, τον πανίσχυρο τότε Αχιλλέα με 77-71 (ο ίδιος σκόραρε 21 πόντους)!

 

Σήμερα ο Γρηγόρης Παντούρης, είναι ένας έμπειρος, όσο και καταξιωμένος άσος, με ουκ ολίγες συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα και που πλέον, συνεχίζει την καριέρα του στην Ανόρθωση!

Διάβασα τη συνέντευξη που είχε δώσει στο Τμήμα Επικοινωνίας του «Φοίνικα» και κράτησα ένα σημείο.

Το ότι θυμάται τα παλιά, επειδή στην Ανόρθωση αγωνίζονται μόνο Κύπριοι παίκτες!

«Είμαστε όλοι φίλοι, σα μια οικογένεια», είχε δηλώσει… μέσες άκρες και αυτό, δεν είναι μόνο στον ίδιο που θυμίζει πολλά, αλλά σε όλους μας!

Είναι μια κουβέντα που βγάζει αρκετό, όσο και έντονο απόηχο, που αποτελεί και μιαν πειστική απάντηση, στο ερώτημα, γιατί έφυγε ο κόσμος από τα γήπεδα…

Όταν δεν υπάρχει το τοπικό στοιχείο και ειδικά, σε μιαν μικρή κοινωνία όπως είναι η Κύπρος, μια κοινωνία που όπου πας, θα βρεις γνωστούς ή και συγγενείς, πως αυτή η ξενομανία, να μην έχει επηρεάσει τον υπερήφανο Κύπριο (την υπερηφάνεια, την έχουμε στο αίμα μας), που είναι μαθημένος για μια ζωή, να χαιρετά ή να τσακώνεται με τον γείτονα, τον περιπτερά ή ακόμα και με κάποιον που μένει στην Πάφο, ενώ ο ίδιος κατοικεί κάπου κοντά στον… Απόστολο Ανδρέα;

Ναι, με έπιασε το… ρομαντικό μέσα από αυτήν την κουβέντα που είπε ο Γρηγόρης Παντούρης και όπως προανέφερα, βγάζει έντονο και δυνατό απόηχο.

Είναι δυστυχώς μια πικρή αλήθεια… Η Κυπριακή καλαθόσφαιρα, στην κορυφή της «ναυαρχίδας» της (1η κατηγορία) έχει χάσει το συναίσθημα!

Το οποίο (μάταια) αναζητείται, είτε μέσα στα αποδυτήρια, είτε μέσα στο ίδιο το γήπεδο, είτε στην κερκίδα, που έχει μείνει αδειανή…

Green Bungalow