Το 12χρονο κορίτσι-θαύμα της ΕΝΑΔ

11

Η… μεγάλη της ΕΝΑΔ σχολή δημιουργεί τα τελευταία χρόνια τη δική της παράδοση στην γυναικεία καλαθόσφαιρα, δικαιώνοντας το… σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση, με τη “σφραγίδα” του Τάκη Μιραλλάη να κάνει εκκωφαντικό κρότο. Η Ανδριάννα Μεμτσούδη αποτελεί το νέο project του Αγίου Δομετίου, με την περίπτωσή της να είναι ιδιάζουσα και εντυπωσιακή. Γιατί;

Blue Island
 

Ο μεγάλος “θρύλος” της κυπριακής καλαθόσφαιρας και μετρ εδώ και χρόνια σαν προπονητής στην παραγωγική διαδικασία, τόλμησε κάτι ασύλληπτο. Να ρίξει στη μάχη του γυναικείου πρωταθλήματος ένα κορίτσι 12 ετών. Τα αποτελέσματα; Ξεπερνούν κάθε προσδοκία! Η γεννημένη το 2007 παίκτρια που πρόσφατα “έκλεισε” τα 12 της χρόνια, έχει αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια και όχι απλά… συμμετέχει, αλλά πολλές πρωταγωνιστεί. Πώς σας φαίνεται το ότι έχει κατά μέσο όρο περισσότερους από 8 πόντους, μαζεύοντας και 4.5 ριμπάουντ, παρότι είναι γκαρντ με ύψος 1.68μ; Και το καλύτερο, το ρεκόρ πόντων της είναι οι 13 με 4/9 τρίποντα, μάλιστα, και το πετυχε μάλιστα κόντρα στην ΑΕΛ!!!

Δεν συζητάμε τι κάνει στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα: 16 πόντους μ.ό. στις νεάνιδες, 25 πόντους στις κορασίδες και περισσότερους από 40 στις παγκορασίδες που είναι η κανονική της ηλικιακή κατηγορία. Δυστυχώς, ο κανονισμός της ΚΟΚ που απαγορεύει να παίξει κάποιος ή κάποια την ίδια μέρα, της στερεί (όπως και σε άλλα ταλαντούχα παιδιά) πολύτιμες συμμετοχές και είναι βέβαιο πως ο κόουτς Μιραλλάης θα της είχε δώσει κι άλλα ματς στο γυναικείο, αν δεν συνέπιπταν με τα ματς των αναπτυξιακών ηλικιών.

Star Balm