Το ΝΒΑ αλλάζει τη συλλογική σύμβαση για να μην καταστραφεί!

0

Η αλλαγή της συλλογικής σύμβασης είναι μονόδρομος για τον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Ένωση Παικτών. Αν δεν το καταφέρει θα είναι καταστροφικό για τη Λίγκα!

Blue Island
 

Το ΝΒΑ αναζητεί τη λύση. Η… κραυγή του είναι ισχυρή. Τόσο, όσα και τα δισεκατομμύρια δολάρια που χάθηκαν σε μία περίεργη και πρωτόγνωρη σεζόν.

Στην αρχή ήταν το συμβάν με την Κίνα. Ύστερα ήρθε η πανδημία. Και η «φούσκα» στο Ορλάντο απλώς έδωσε μία (οικονομική παρηγοριά).

Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και να γίνουν νέοι υπολογισμοί. Και νέο ταμείο.

Πως θα συμβεί αυτό; Με τη διαφοροποίηση της (ιερής για τους παίκτες) συλλογικής σύμβασης.

Αυτή «τρέχει» μέχρι τη σεζόν 2023-2024 αλλά για τη σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες θα γίνουν αλλαγές.

Κάτι απαραίτητο να συμβεί, καθώς τα οικονομικά δεδομένα άλλαξαν. Για τη Λίγκα, τις ομάδες, τους αθλητές.

Το σενάριο της κατάργησής της μοιάζει το πιο απίθανο, αφού αν συμβεί, κανείς δεν θα μπορεί να παίξει μπάσκετμπολ, αν δεν υπογραφεί η καινούργια.

Οι δύο πλευρές, ΝΒΑ και η Ένωση των Παικτών με πρόεδρο τον Κρις Πολ, έδωσαν παράταση στις συνομιλίες μέχρι την 30ή Οκτωβρίου, προκειμένου να βρουν μία φόρμουλα αλλαγής.

Και αυτό έτσι ώστε οι ομάδες να μπορέσουν να προετοιμαστούν για το Draft της 18ης Νοεμβρίου, αλλά και για την free agency που ακολουθεί.

Την ίδια ώρα υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό: Αν δεν αλλάξει το salary cup (σ.σ.: τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει μία ομάδα σε ετήσιους μισθούς) και με δεδομένο πως δεν θα υπάρχουν τα έσοδα των εισιτηρίων (περίπου το 40% των συνολικών εσόδων), οι 25 από τις 30 ομάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο πολυτελείας!

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτό, ορίστε το παράδειγμα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Είναι μία από τις ομάδα, η οποία πληρώνει έτσι και αλλιώς φόρο πολυτελείας.

Με τα κανονικά δεδομένα αυτός φτάνει στα 45εκ. δολάρια. Χωρίς τη διαμόρφωση, λόγω της πανδημίας, ο φόρος τους θα εκτοξευτεί στα 160 εκατομμύρια!

gazzeta.gr

Star Balm