Το small-ball του Λίνου και η δύναμη πυρός στα γκαρντ!

0

Ο Ανδρέας Κόκκινος επιχειρεί να “μπει” στο μυαλό του Λίνου Γαβριήλ για την επερχόμενη αναμέτρηση της Κύπρου απέναντι στους Λευκορώσους, παραλληλίζει την Εθνική με τους Χιούστον Ρόκετς καλώντας παράλληλα τους Κύπριους μπασκετόφιλους -και μη- να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή.

 

Διάφορους γρίφους και ερωτήματα καλείται να διαχειριστεί ο ομοσπονδιακός μας προπονητής ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του αντίροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι στη Λευκορωσία.

Η “λειψανδρία” στο ζωγραφιστό είναι ασφαλώς ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους που έχει να διαχειριστεί ο Λίνος Γαβριήλ αφού το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στους ώμους των Μαντοβάνη και Κουμή. Οι Λευκορώσοι διαθέτουν πλειάδα κορμιών που βλέπουν τον κόσμο πάνω από τα 200 εκατοστά (συνολικά 7 καλαθοσφαιριστές) και δε χρειάζεται να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να σκεφτεί πως οι αντίπαλοι θα ψάξουν τα mismatch (ακόμη και στους γκαρντ).

Από την άλλη η ανανεωμένη βερσιόν της Εθνικής μας συγκεντρώνει τη δύναμη πυρός της στα γκαρντ όπου πέραν του Ραζή διαθέτει αρκετούς χαρισματικούς σκόρερ (Ηλιάδης, Στυλιανού, Μάρκου, Γιανναράς), παίκτες που φημίζονται για τις αμυντικές τους ικανότητες (Μιχαήλ, Ελευθερίου) αλλά και τις απαραίτητες ενέσεις εμπειρίας (Παντελή, Θεοχαρίδης) που συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μάλιστα ο προπονητής των Χιούστον Ρόκετς (Μάικ Ντ’Αντόνι) πέραν της καινοτομίας στο shot selection (έχτισε την ομάδα ζητώντας από τους παίκτες του μόνο τρίποντο ή ντράιβ, αφαιρώντας όλα τα mid-range από το παιχνίδι του) προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να… λανσάρει το μοντέλο με 5άδα κάτω από τα 2.00 μέτρα με απώτερο σκοπό φυσικά να “ανοίξει” όσο καλύτερα μπορεί το γήπεδο για τους παίκτες του.

Κάτι τέτοιο μπορεί να δούμε και από το δικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αν και στη δική μας περίπτωση κάτι τέτοιο μάλλον θα ισχύσει εξ’ανάγκης και όχι από επιλογή λόγω έλλειψης σημείου αναφοράς στην φροντ-λάιν.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο Λίνος Γαβριήλτα γνωρίζει όλα αυτά πολύ καλύτερα από εμάς και γνωρίζοντας τον είμαστε 100% σίγουροι πως με διάφορα τρικ η ομάδα μας θα παρουσιαστεί διαβασμένη και ανταγωνιστική κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα. Η Εθνική χρειάζεται να αγκαλιαστεί και είναι καθήκον μας να στηρίξουμε και να… “αγαπήσουμε” αυτή την ομάδα ασχέτως πορείας και αποτελεσμάτων αφού η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη και άπαντες στις τάξεις της Κύπρου θα τιμήσουν το εθνόσημο με κάθε τρόπο.

Καλή επιτυχία Κύπρος…

Green Bungalow