Τρίποντα από το παρελθόν: Το ξεπέταγμα της ΑΕΛ! (Πορεία 1996-1997)

0

Χθες, είχαμε ανασύρει από το ντουλάπι του χρόνου, ένα σύντομο ιστορικό, για το πως κατάφερε η ΑΕΛ να γλυτώσει από τον υποβιβασμό κατά την αγωνιστική περίοδο 1995-96 και ενώ, στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, είχε δεχθεί ισάριθμες ήττες!

 

Σήμερα, θα παρουσιάσουμε και την πορεία που είχε πραγματοποιήσει κατά την επόμενη χρονιά, όπου για έναν μηδενισμό, έμεινε στην 4η θέση της κατάταξης για την κανονική περίοδο και ενώ η απόσταση, από την κορυφή, ήταν μόλις ένας βαθμός, ενώ δεν προκρίθηκε στην τελική φάση των πλέι-οφ, για ένα χαμένο παιχνίδι!

Ο μηδενισμός, ήταν για αντικανονική χρησιμοποίηση του Κερκ Μπέικερ, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΕΘΑ (στο παιχνίδι, το σκορ ήταν 80-75 για την ΑΕΛ) και ενώ η ομάδα της Λεμεσού είχε καταγράψει ένα σερί 15 νικών!!!

Ένα σερί, που… χάλασε μεν λόγω του μηδενισμού…

Μέσα σε αυτό το σερί όμως, νίκησε εντός έδρας, τόσο τον ΑΠΟΕΛ (90-82), όσο και τον Κεραυνό (91-78), αλλά και εκτός έδρας τον πρώτο της κανονικής περιόδου, Αχιλλέα (100-95).

Σημειώνεται δε, ότι ο Αχιλλέας, ήταν η μόνη ομάδα που κατά την κανονική περίοδο, νίκησε μέσα στη Λεμεσό την ΑΕΛ (83-77) σε ένα παιχνίδι όπου οι γαλαζοκίτρινοι ήταν τιμωρημένοι (4η αγωνιστική).

Ο δε Αχιλλέας, ήταν και… υπεύθυνος επειδή η ΑΕΛ δεν προκρίθηκε στην τελική φάση. Αυτό καθώς, στην ημιτελική, για τις θέσεις 1&4, η ομάδα του Καϊμακλίου, είχε επικρατήσει με 4-3.

Ωστόσο η ΑΕΛ είχε κάνει το ξεπέταγμα που ήταν το πρώτο της, μετά από μιαν δεκαετία στην αφάνεια…

*Προσεχώς θα θυμηθούμε και το πως προκρίθηκε η ΑΕΛ στην ημιτελική φάση, μετά από μιαν συναρπαστική μονομαχία με την ΑΕΚ (θέσεις 4&5), όπου έγιναν πάρα πολλά!

Star Balm