Βανέσα Μπράιαντ: «Ο Κόμπι και η Τζιάνα θα ήταν ζωντανοί»

0

Ένα νομοσχέδιο έρχεται για να βάλει μέτρα ασφαλείας σε όλα τα ελικόπτερα, με την Βανέσα Μπράιαντ να υποστηρίζει πως τα αγαπημένα της πρόσωπα μπορεί και να ήταν σήμερα ζωντανά.

Blue Island
 

Ο κόσμος – μπασκετικός και μη – είναι ακόμα συγκλονισμένος από την απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα, και επτά ακόμα ατόμων, που έχασαν την ζωή τους, μετά από πτώση του ελικοπτέρου που επέβαιναν, σε λόφο του Καλαμπάσας.

Περίπου πέντε μήνες μετά, ένα νέο νομοσχέδιο έρχεται για να περάσει μέτρα ασφαλείας σε όλα τα ελικόπτερα, μετά και από παρότρυνση της χήρας Βανέσα Μπράιαντ.

Η ίδια είπε σχετικά: «Προτρέπω έντονα το Κονγκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει έναν ομοσπονδιακό νόμο, ο οποίος θα βελτιώσει την ασφάλεια των ελικοπτέρων που λειτουργούν σε αυτή τη χώρα. Πιστεύω πως υπήρχε πιθανότητα ο Κόμπι και η Τζιάνα να ήταν ακόμα ζωντανοί σήμερα, αν το ελικόπτερό τους ήταν εξοπλισμένο με τον εξοπλισμό ασφαλείας που απαιτείται από αυτή την ομοσπονδιακή νομοθεσία που εκκρεμεί».

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Οι δημοκρατικοί νομοθέτες εισήγαγαν τον νόμο «Kobe Bryant and Gianna Bryant Helicopter Safety Act.», ο οποίος απαιτεί από όλα τα ελικόπτερα που είναι πιστοποιημένα για να μεταφέρουν έξι ή περισσότερα άτομα, να είναι εφοδιασμένα με σύστημα επίγνωσης και προειδοποίησης εδάφους, καταγραφέα δεδομένων πτήσης και συσκευή εγγραφής φωνής πιλοτηρίου.

«Πιστεύω πως αυτά τα μέτρα ασφαλείας θα σώσουν πολλές ζωές. Ως επιβάτες που ταξιδεύουν με αεροσκάφη, υποθέτουμε ότι τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ληφθούν, για να αποφευχθούν ατυχήματα, πριν πετάξουμε. Είναι ατυχές ότι αυτό δεν συμβαίνει και οι εταιρείες πρέπει να κάνουν το ρόλο τους για την προστασία των ζωών», συμπλήρωσε η Βανέσα Μπράιαντ.

Ο εκπρόσωπος της Καλιφόρνια, Μπραντ Σίρμαν, τόνισε πως η Βανέσα ήταν «πολύ συγκινημένη» που το νομοσχέδιο θα πάρει το όνομα του άντρα και της κόρης της. «Είναι φόρος τιμής στη μνήμη τους», πρόσθεσε.

gazzeta.gr

Star Balm