Βασίλης Σπανούλης: 10 χρόνια, μια διαδρομή, άπειρα κατορθώματα!

0

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μοιάζει με πολλούς…

Blue Island
 

Όχι μόνο γιατί έχει το ταλέντο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, αλλά γιατί μπορεί να το συνδυάσει με τον χαρακτήρα του και να φτιάξει έναν συνδυασμό που δύσκολα βρίσκεις. Ξεκίνησε να… χτίζει τα όνειρα του με μια πορτοκαλί μπάλα στα χέρια και τελικά το «οικοδόμημα» του είναι άξιο θαυμασμού από ολόκληρο τον πλανήτη.

Πόσοι τίτλοι, πόσες αποφάσεις, πόσες μοναδικές στιγμές, πόσος ιδρώτας, πόση δουλειά όλα σε υπερθετικό βαθμό για γίνει πραγματικότητα το όνειρο ενός πιτσιρικά από την Λάρισα, που μεγάλωσε απότομα και αποφάσισε να στηρίξει τον εαυτό του και όσους είχε δίπλα του.

Οι επιλογές του αρχηγού του Ολυμπιακού ήταν πάντα μοναδικές. Δεν θα άφηναν πολλοί ηγέτες τον έναν «αιώνιο», για να βρεθούν στον άλλον και να θέσουν ως στόχο την κορυφή. Ο Βασίλης Σπανούλης το έκανε. Μπήκε στο γραφείο των Αγγελόπουλων στις 11 Ιουλίου του 2010 και αποφάσισε να αλλάξει την ιστορία του Ολυμπιακού, του ελληνικού μπάσκετ και τελικά και του ευρωπαϊκού.

Πριν 10 χρόνια δήλωνε πως είναι γεννημένος ΗΓΕΤΗΣ και το μόνο που έμενε ήταν να το αποδείξει στο παρκέ. Τα λόγια, έγιναν πράξεις και η ιστορία γράφτηκε από τα δικά του χέρια, τις δικές του επιλογές και αποφάσεις. Μια ιστορία που είναι γεμάτη  δόξα και επιτυχίες, που αφήνουν στην άκρη δυσκολίες και αντιξοότητες.

Ο «Kill Bill» της Ευρώπης πριν 10 χρόνια πήρε μια απόφαση και φρόντισε να μην απογοητεύσει κανέναν, με πρώτο και καλύτερο τον εαυτό του. Το «ερυθρόλευκο» μονοπάτι του είναι γεμάτο στιγμές, που δεν μοιάζουν με άλλες…

Ο Σπανούλης πήρε το στυλό και έβαλε την υπογραφή του σε μια διαδρομή που την έζησε όπως ήθελε εκείνος, την ευχαριστήθηκε και μπορεί να είναι υπερήφανος κοιτώντας τους σταθμούς της.

Μαζί του και μια ολόκληρη ομάδα, με την οποία δέθηκε, αγαπήθηκε, δοξάστηκε και φυσικά ηγείται.

2010 - Η αρχή μιας ραψωδίας
2010 – Η αρχή μιας ραψωδίας

Πριν από 10 χρόνια, στις 11 Ιουλίου του 2010 ένα ποδοσφαιρικό απόγευμα έμελλε να γίνει μπασκετικό και να ο τελικός του Mundial να χάσει κάτι από την λάμψη του. Οι παίκτες της Ισπανίας και της Ολλανδίας έχουν να… κατηγορούν τον «Kill Bill» που τους πήρε όλη την λάμψη. Στο ημίχρονο του ποδοσφαιρικού αγώνα η ΚΑΕ Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση και όλες οι ποδοσφαιρικές παρέες είχαν πλέον νέο θέμα συζήτησης. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού και το ευρωπαϊκό μπάσκετ βίωνε μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση.

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ θα είναι παίκτης της ομάδας μας για τα επόμενα τρία χρόνια».

Ο «Kill Bill» ήταν ίσως το πιο «καυτό» όνομα του καλοκαιριού, μετά από μια εξαιρετική σεζόν, στην καλύτερη φάση της καριέρας του και όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες θα ήθελαν να τον κάνουν δικό τους. Οι Αγγελόπουλοι ήταν αποφασισμένοι να αλλάξουν την ιστορία και προσπάθησαν να κάνουν την μεταγραφή που θα αλλάξει τα δεδομένα. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει έναν από τους πρωταγωνιστές και κορυφαίους παίκτες του «τριφυλλιού», του πρόσφερε νέο συμβόλαιο συνεργασίας και περίμενε την απάντηση του.

Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός πλησίασαν τον Έλληνα γκαρντ, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους, του μετέφεραν το πλάνο τους, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και έπεισαν τον Σπανούλη να πάρει μια τεράστια απόφαση για τον ίδιο και παράλληλα του έδωσαν τα ηνία όχι μόνο για την ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και το μέλλον της ομάδας του Πειραιά.

Star Balm