Βλάντο Τζούροβιτς: Ένα από τα πολύ κορυφαία ονόματα που πέρασαν από την Κύπρο!

0

Ο Βλάντο Τζούροβιτς, ήταν ένας… κλασσικός Σέρβος προπονητής καλαθόσφαιρας. Ήταν ο προπονητής που δεν ανεχόταν ούτε… μύγα στο σπαθί του και που δε δίσταζε να τα βάλει με όλους (και με όλα), γιατί έπρεπε να επιβάλει τα δικά του «θέλω» στην εκάστοτε ομάδα που είχε προπονήσει…

 

Όποια και να ήταν αυτή!

Μια από αυτές, ήταν και ο Αχιλλέας Καϊμακλίου, όταν ο Βλάντο Τζούροβιτς, ήλθε στην Κύπρο για να συνέχιζε την καριέρα του.

Ένας πραγματικά, σπουδαίος προπονητής που άφησε τη δική του σφραγίδα στο καλαθοσφαιρικό μας στερέωμα και που σαν προπονητής και του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το είχε οδηγήσει στην πιο μεγάλη μέχρι σήμερα επιτυχία, στην πρόκριση για την ημιτελική προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

*Δυο στιγμές που θυμάμαι:

Σε μια ραδιοφωνική μου εκπομπή, ενώ τον είχα στον αέρα, τον είχα χαρακτηρίσει ως το μεγαλύτερο όνομα προπονητή, που δούλεψε ποτέ στην Κύπρο (δική μου άποψη) και ο ίδιος, με πήρε μετά και με ευχαρίστησε χίλιες φορές!

Σε ένα εντός έδρας παιχνίδι του Αχιλλέα, έγινε μια δύσκολη φάση και πριν ο διαιτητής, Χαράλαμπος Σάντος, αποφάσιζε τι να έδινε, του φώναξε από τον πάγκο, ο Βλάντο Τζούροβιτς…

-Εσύ ότι δίνεις… κόντρα Αχιλλέας!

Τότε εισέπραξε μια τεχνική ποινή, αλλά η δύσκολη φάση καταλογίστηκε… υπέρ του Αχιλλέα!

Green Bungalow