Ξέμεινε από “νατουραλιζέ” η Εθνική!

0

Ο Τάιρελ Μπιγκς αποτέλεσε επί σειρά ετών… πιστό στρατιώτη της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών, όμως φέτος δεν θα μπορέσει να την ενισχύσει στα δύσκολα παιχνίδια με αντιπάλους τη Σλοβακία και την Ρουμανία, όπου οι απουσίες, ειδικά όσον αφορά την εμπειρία, είναι τεράστιες.

Blue Island
 

Ο πολιτογραφημένος Κύπριος, Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, είχε εξαιρετική απόδοση στους ΑΜΚΕ, αλλά και στα δύσκολα ματς των προκριματικών που προηγήθηκαν με Αυστρία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ και ο προκάτοχός του, Άντονι Κινγκ, πρόσφερε κι αυτός πολλά πράγματα. Πλέον, όμως, αναζητείται ο επόμενος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μένει… ξεκρέμαστο μετά από δύο δεκαετίες σε αυτό τον σημαντικό τομέα!

Δεν θα ρίξουμε την ευθύνη στην ΚΟΚ, στην οποία κάνουμε κριτική μόνο όταν… φταίει, γιατί πραγματικά θα ταν άδικο με τις προσπάθειες που γνωρίζουμε ότι έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα πρέπει λίγο η Πολιτεία επιτέλους να βοηθήσει και την καλαθόσφαιρα, όπως κάνει με το ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν η Εθνική Ομάδα να μένει χωρίς “νατουραλιζέ” παίκτη. Λίγη στήριξη και σε αυτό το άθλημα δεν βλάπτει.

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δίνουν μίνιμουμ 1-2 διαβατήρια και κάποιες φορές έως και 4, ώστε οι εκάστοτε Ομοσπονδιακοί προπονητές να επιλέγουν τον ποιον θα χρησιμοποιούν κάθε φορά, αναλόγως των αγώνων και της φόρμας του καθενός. Εμείς, ούτε έναν αυτή τη στιγμή…

Star Balm