Υπουργείο Εργασίας: Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή του Ειδικού Επιδόματος (vid)

0

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τα Ειδικά Επιδόματα του Υπουργείου Εργασίας, ανέφερε ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας, Άντης Αποστόλου.

Blue Island
 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», σημείωσε ότι οι στιγμές που περνά η Κύπρος είναι πολύ πιο δύσκολες και από την περίοδο της οικονομικής κρίσης, καθώς επηρεάζεται σχεδόν όλο το εργατικό δυναμικό και το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά της αιτήσεις για τον τραπεζικό λογαριασμό, ανέφερε πως αριθμούν περί τις 150.000.

Το Σαββατοκύριακο το Υπουργείο «έτρεξε» τις πρώτες αιτήσεις και σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε σύγχηση στο ποιες εταιρείες εμπίπτουν στην πλήρη και ποιες στη μερική αναστολή.

Παράλληλα, όπως είπε, εντοπίστηκαν χιλιάδες αιτήσεις με λάθος στοιχεία και θα αποστέλλεται email για αρχή και αργότερα μήνυμα στα άτομα αυτά, για να κάνουν ξανά την αίτησή τους.

Στόχος του Υπουργείου, τόνισε, είναι να αρχίσουν οι πληρωμές μέσα στην εβδομάδα του Πάσχα και πριν κλείσουν τα τραπεζικά ιδρύματα για τις γιορτές.

Από τις 14 Απριλίου, πρόσθεσε, το Υπουργείο θα είναι σε θέση να αρχίσει με τις πρώτες πληρωμές με στόχο στις 14, 15, 16, όσες αιτήσεις θα έχουν υποβληθεί, να πληρωθούν.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

 

Star Balm