Ζαγκλής για FIBA και Euroleague : “Και οι 2 πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις!”

0

Ο Ανδρέας Ζαγκλής μίλησε για τις θέσεις της FIBA για τα θέματα που απασχολούν το παγκόσμιο μπάσκετ ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της EuroLeague. 

 

Στο περιθώριο της παρουσίας του στο International Forum – Russia Country of Sports, που διεξάγεται στη Ρωσία, ο γ.γ. της FIBA είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι προκειμένου να πετύχουμε μία σειρά από θετικές αλλαγές, και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν παραχωρήσεις… Κι αυτό δεν είναι κάτι που αφορά τη FIBA, ή την EuroLeague μόνο, αλλά και τις εθνικές λίγκες, πολλές εκ των οποίων αυτή τη στιγμή απλά έχουν την παραμικρή ελπίδα να συμμετάσχουν στην EuroLeague και θεωρητικά είναι αποσχισμένες. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.»

Και συνέχισε: «Αν αναπτύξουμε τις σχέσεις και τις συνεργασίες, όλοι θα επωφεληθούν. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συνυπάρχουμε βολικά και όπου οι διασυλλογικές διοργανώσεις και οι αναμετρήσεις των Εθνικών Ομάδων, που είναι οι κινητήριες δυνάμεις του αθλήματός μας, θα είναι  πολύ σημαντικές. Για να αναπτύξουμε το μπάσκετ θα πρέπει να αναπτυχθούμε και προς τις δύο κατευθύνσεις.»

Green Bungalow